pelicules-gastronomiques

Relats gastronòmics

Cuina mòbil

Propers cursos

Receptes dels cursos

Torres Petit

Fonda Torres

Torres Hotel

La forquilla

Imprimeix

 

 


Un relat de ona  (03-02-2007)

 

 

 

 

Vaig començar intentant imitar un poema de Joan Brossa que m'agrada molt ("Petita oda en dijous") i he acabat inventant-me una recepta de cuina que potser provaré algun dia.

 

 

S

 

Sé fer un arròs tres delícies
vegetarià molt gustós.
Amb tofu, nous i unes gírgoles,
alls tendres i brots de soja.
Primer fregeixo arròs semi*
un minut a la paella,
i un minut més tard, la resta:
el tofu en dauets ben xics,
les nous en trossets mitjans,
els bolets en talls ben fins
i els alls tendres en rodanxes.
Els brots de soja els reservo,
que no hi van fins al final.
Després la sal i les herbes,
o algues o de Provença,
depèn del dia i l'humor.
I no oblido les espècies,
d'aquest plat el darrer toc:
un polsimet de gingebre
i un altre de curri suau.
I per acabar un secret
que vaig sentir per la ràdio:
"Unes gotetes d'absenta
fan la paella contenta."
Quan ho tinc tot ben rosset,
ho ofego amb aigua calenta
i ho deixo a foc mitjanet.
M'assec a esperar que bulli
trenta minuts o quaranta,
que ja s'hagi begut l'aigua,
no estigui dur ni passat.
En acabat paro taula
i crido a tothom a seure;
això sí, que millor el trobo
com millor és la companyia.
Au! Si algun dia cuineu
aquesta recepta sana,
ja em direu si us ha agradat.
Bon profit i molta gana!

* semiintegral

Phoca Gallery Slideshow Floom

You are here: