Sé fer un arròs tres delícies vegetarià molt gustós. Amb tofu, nous i unes gírgoles, alls tendres i brots de soja. Primer fregeixo arròs semi* un minut a la paella, i un minut més tard, la resta: el tofu en dauets ben xics, les nous en trossets mitjans, els bolets en talls ben fins i els alls tendres en rodanxes. Els brots de soja els reservo, que no hi van fins al final. Després la sal i les herbes, o algues o de Provença, depèn del dia i l'humor. I no oblido les espècies, d'aquest plat el darrer toc: un polsimet de gingebre i un altre de curri suau. I per acabar un secret que vaig sentir per la ràdio: "Unes gotetes d'absenta fan la paella contenta." Quan ho tinc tot ben rosset, ho ofego amb aigua calenta i ho deixo a foc mitjanet. M'assec a esperar que bulli trenta minuts o quaranta, que ja s'hagi begut l'aigua, no estigui dur ni passat. En acabat paro taula i crido a tothom a seure; això sí, que millor el trobo com millor és la companyia. Au! Si algun dia cuineu aquesta recepta sana, ja em direu si us ha agradat. Bon profit i molta gana! * semiintegral
|