Per a 4 persones
Ingredients:
240 g de ceps frescos
20 g de ceps secs
100 g escalunya
340 g d’arròs “Carnaroli”
1 litre de brou de gallina
sal i pebre
10 g de cep sec en pols
30 g de salsa de soja
140 g de crema de llet
50 g de parmesà ratllat
0'4 cl d’oli d’oliva
1 vas de vi
oli de tofona
Elaboració:
1. Poseu una cassola al foc, hi escalfeu l’oli i afegiu-hi l’escalunya tallat ben petit.
2. Deixeu-lo blanquejar-lo una mica.
3. Saltegeu-hi els ceps tallats a llesques i els ceps secs.
4. Quan estigui tot saltat, hi poseu l’arròs. El deixeu que es sofregeixi un minut perquè s’hi adhereixi l’oli, aquesta pel·lícula farà que l’arròs no s’enganxi.
5. Afegiu-hi el vas de vi blanc i el deixeu reduir.
6. Poseu el brou a bullir.
7. Mulleu-ho amb una mica l’arròs.
8. Quan estigui bullint, afegiu-hi la pols de cep. Remeneu-ho.
9. Afegiu-ho mes brou.
10. Afegiu-hi la salsa de soja i la crema de llet.
11. Salpebreu-ho.
12. El temps de cocció de l’arròs “Carnaroli” és de 22 minuts a foc lent.
13. Passats aquests minuts, Remeneu-ho. Si l’arròs queda sec, afegiu-hi una mica de brou.
14. Tot segui afegiu-hi el formatge i una mica d’oli de tòfona.
15. Per acabar, tasteu-lo per saber si està bé de sal i ja podeu servir-lo.